CULTURĂ – Festivalul Plăcintelor 2019, prima ediție

17 octombrie 2019

Sărbătorile Bodului

 


Festivalul Plăcintelor

 

Festivalul
Plăcintelor


  -prima ediție;
  Locatie:

  -Bod Colonie

  -viitorul Parc Central,

  esplanada din fața Bisericii

  „Înălțarea Domnului”
  Dată:

  22 septembrie 2019
  apărut în:

  -„Jurnal de Bod”, nr.11;

 

prima ediție


Ideea organizării …


a prins contur încă de la prima ediție a Festivalului Florilor, Blumenfest, festivalul emblematic al bodenilor, organizat în Bod Sat.
Răspunsul mult peste așteptări al comunității locale dar și al vizitatorilor la Blumenfest, în număr din ce în ce mai mare cu fiecare ediție, ne-a întărit convingerea că și Bod Colonia poate fi gazda unui festival deosebit pentru bodeni, un festival de toamnă care să se inspire din bogăția etnică a comunei noastre și să adune, pentru o zi, atât tradițiile locale gastronomice dulci cât și pe cele culturale, cu alte cuvinte un…Festival al Renașterii Tradițiilor Specifice Comunității locale. Demersurile organizării acestui Festival al Plăcintelor au început încă de la sfârșitul anului 2018.

Prezentarea Festivalului


Invitat: Claudia Bucșa


Invitat: Aurel TămașDintotdeauna am sperat ca pentru ambele sate din Bod să putem organiza evenimente speciale, prin care noi, ca și comunitate, să ne putem identifica.Sergiu ARSENE

Colonia Bod, gazda Festivalului Plăcintelor, începând cu 2019

– “Jurnal de Bod” nr. 9, luna iulie
Din toamnă, Colonia va deveni gazda unui festival „gustos”, pe placul tuturor generațiilor, Festivalul Plăcintelor, ce își propune Renașterea Tradițiilor Specifice Comunității Locale. Ca urmare, acest festival este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.
„Dintotdeauna am sperat ca în ambele sate din Bod să putem organiza evenimente speciale, prin care noi, ca și comunitate, să ne putem idenitifca și prin care numele Bodului să fie prezent în viața socială și culturală a Țării Bârsei”, ne spune primar Sergiu Arsene.
Alături de binecunoscutul, Blumenfest, devenit, deja, o frumoasă tradiție a Bodului, vom avea și în Colonie un festival, de această dată inspirat din tradițiile gastronomice dulci ale zonei noastre Festivalul, aflat la prima sa ediție, este programat pentru 22 septembrie.
Bunele colaborări se păstrează
Prezenți la fiecare eveniment reprezentativ pentru bodeni, Ansamblul „Cununa Bodului” ne vor fi alături și de această dată. De asemenea, ca urmare a unei excelente colaborări începute cu prilejul Blumenfest-ului și pe care ținem să o păstrăm, ne vor onora cu prezența și cei 12 meșteri populari de la Cluj și Ansamblul „Jucăușii de pe Someș”.
Aurel TĂMAȘ și taraful lui, cap de afiș
Organizatorii Festivalului Plăcintelor îl vor aduce la Bod, chiar pe Aurel TĂMAȘ & Band și Diana Bucșa alături de cei cinci componenți ai tarafului ei.
Atmosfera specială, ca de fiecare dată, va fi asigurată de prezentatoarea Claudia Mirițescu
Concurs de plăcinte
Așadar, nu există motive să nu avem o zi de neuitat pe 22 septembrie. Până atunci, INVITĂM ÎNCĂ ODATĂ PE TOȚI PLĂCINTARII BODENI să participe la acest festival!
Vă așteptăm cu drag!

 

Jurnal de Bod

Concluzie

-“Jurnal de Bod” nr. 11, luna septembrie
Pe 22 Septembrie, în Bod Colonie, s-a desfășurat prima ediție a Festivalului Plăcintelor. Unii dintre dumneavoastră spun că a fost bine, alții că se putea mai bine. Așa este! Se putea și mai bine mai ales pe partea de PLĂCINTE, unde ne-am fi dorit să aducem mai mulți maeștri plăcintari… dar „stigmatul” primei ediții nu a fost încurajator pentru o parte dintre ei… ceea ce este de înțeles. Însă celelalte aspecte ale evenimentului: oferta variată de mâncare de bună calitate, spațiile decente de luat masa, „amfiteatrul” paielor de unde s-a privit spectacolul, târgul de meșteșuguri și meșteșugari autentici, amenajarea spațiilor pentru copii și, de ce nu, vremea frumoasă sunt un motiv bun care ne motivează să mergem mai departe .

Tradiția Festivalului Plăcintelor va continua anul viitor …la un alt nivel!
Atunci vom putea să spunem „La plăcinte înainte”!

Last modified: 8 mai 2020

Comments are closed.