„Festivalul Plăcintelor” ediția I, 2019

17 octombrie 2019

• FESTIVALUL PLĂCINTELOR •

22 SEPTEMBRIE 2019, BOD COLONIE

Ideea organizării …
a prins contur încă de la prima ediție a „Blumenfest-ului, Festivalului Florilor”,  festivalul născut din tradiție săsească, organizat în Bod Sat. Răspunsul peste așteptări al comunității și  vizitatorilor veniți la Blumenfest, în număr din ce în ce mai mare cu fiecare ediție, ne-a întărit convingerea că și Colonia Bod poate fi gazda unui festival deosebit nu numai pentru bodeni. 

Astfel, „FESTIVALUL PLĂCINTELOR” devine sărbătoarea de toamnă inspirată din bogăția etnică a Bodului ce își propune să adune, chiar și pentru o zi, tradițiile locale gastronomice dulci ale comunității săsești, ungurești și românești la „o singură masă”.

Diana BUCȘA și taraful, invitat

Aurel TĂMAȘ și taraful, cap de afiș

 

Din toamnă, Colonia va deveni gazda unui festival „gustos”, pe placul tuturor generațiilor, Festivalul Plăcintelor, ce își propune Renașterea Tradițiilor Specifice Comunității Locale. Ca urmare, acest festival este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

„Dintotdeauna am sperat ca în ambele sate din Bod să putem organiza evenimente speciale, prin care noi, ca și comunitate, să ne putem idenitifca și prin care numele Bodului să fie prezent în viața socială și culturală a Țării Bârsei”, ne spune primar Sergiu Arsene.

Alături de binecunoscutul, Blumenfest, devenit, deja, o frumoasă tradiție a Bodului, vom avea și în Colonie un festival, de această dată inspirat din tradițiile gastronomice dulci ale zonei noastre Festivalul, aflat la prima sa ediție, este programat pentru 22 septembrie.

Bunele colaborări se păstrează

Prezenți la fiecare eveniment reprezentativ pentru bodeni, Ansamblul „Cununa Bodului” ne vor fi alături și de această dată. 

 

De asemenea, ca urmare a unei excelente colaborări începute cu prilejul Blumenfest-ului și pe care ținem să o păstrăm, ne vor onora cu prezența și cei 12 meșteri populari de la Cluj și Ansamblul „Jucăușii de pe Someș”.

Aurel TĂMAȘ și taraful lui, cap de afiș

Organizatorii Festivalului Plăcintelor îl vor aduce la Bod, chiar pe Aurel TĂMAȘ & Band și Diana Bucșa alături de cei cinci componenți ai tarafului ei.

Atmosfera specială, ca de fiecare dată, va fi asigurată de prezentatoarea Claudia Mirițescu

Concurs de plăcinte

Așadar, nu există motive să nu avem o zi de neuitat pe 22 septembrie. Până atunci, INVITĂM ÎNCĂ ODATĂ PE TOȚI PLĂCINTARII BODENI să participe la acest festival!

Vă așteptăm cu drag!

Pe 22 Septembrie, în Bod Colonie, s-a desfășurat prima ediție a Festivalului Plăcintelor. Unii dintre dumneavoastră spun că a fost bine, alții că se putea mai bine. Așa este! Se putea și mai bine mai ales pe partea de PLĂCINTE, unde ne-am fi dorit să aducem mai mulți maeștri plăcintari… dar „stigmatul” primei ediții nu a fost încurajator pentru o parte dintre ei… ceea ce este de înțeles. 

Însă celelalte aspecte ale evenimentului: oferta variată de mâncare de bună calitate, spațiile decente de luat masa, „amfiteatrul” paielor de unde s-a privit spectacolul, târgul de meșteșuguri și meșteșugari autentici, amenajarea spațiilor pentru copii și, de ce nu, vremea frumoasă sunt un motiv bun care ne motivează să mergem mai departe .

Tradiția Festivalului Plăcintelor
va continua !

Atunci vom putea să spunem
„La plăcinte înainte”!

Album de Festival: „Festivalul Plăcintelor” ediția1
Colonia Bod, 2019

Last modified: 9 martie 2022

Comments are closed.