Sărbătorile de iarnă, 2019

29 decembrie 2019

• SĂRBĂTORILE DE IARNĂ •

De data aceasta, povestea lui decembrie 2019 ne-am dorit să fie mai personală, așa cum se întâmplă în mijlocul unor familii adevărate ce se reunesc cu drag de sărbători și împărtășesc unii celorlalți, câte ceva drag și bucuria de a fi ÎMPREUNĂ!
Totul a început cu o tradiție moștenită de la comunitatea săsească din Bod...

BOD SAT

 În deschiderea lunii Sărbătorilor de iarnă la Bod, a fost organizat Târgul Premergător Crăciunului. Astfel, pe 30 noiembrie, copiii Școlii Gimnaziale din Bod alături de cadrele didactice și alți bodeni au luat parte la prima ediție a acestui târg, ocazie cu care au experimentat satisfacția de a obține beneficii de pe urma muncii lor.

Spectacol de Colinde, Pricesne și Muzică Clasică

BISERICA „ÎNĂLȚAREA DOMNULUI”

Mai târziu, Spectacolul de „Colinde, Pricesne și Muzică clasică” organizat prin bunăvoința pr. Iulian David la biserica din Colonie, a fost un prilej de mare bucurie și încântare pentru cei prezenți.

Evenimentul a fost deschis de către copiii de la corul claselor I-IV, urmați de cei de la corul claselor V-VIII și Ansamblul „Cununei Bodului” care, de această dată, au înlocuita dansurile populare cu colinde.

Corul bisericii gazdă a reușit să surprindă auditoriul cu cântece și colinde foarte vechi,bizantine. O prezență aparte a fost și Alina Elena Iuga care a interpretat celor prezenți pricesne și cântece patriotice.

Finalul a aparținut apoteotic, Grupului de pop-operă, Ad Libitum, cei patru interpreți reușind cu măiestrie să antreneze întreg auditoriul în colindele cântate.

După spectacol, s-au aprins luminițele din Bradul de Crăciun, iar bodenii s-au bucurat de un foc de artificii. Seara s-a încheiat în biserică, unde a fost oficiată Vecernia Sfântului Porfirie cu Priveghere cu ocazia împlinirii unui an de la sfințirea Bisericii „Înălțarea Domnului” din Bod Colonie.

clasa 0

clasa 1

clasele a 2-a, a 3-a și a 4-a

clasele a 6-a și a 7-a

Colinde în limba franceză și engleză:

clasa a 8-a, Andreea și Larisa

ANSAMBLUL

Cununa Bodului

Nelipsiți de la orice  eveniment local,Ansamblul „Cununa Bodului” a fost la înălțime, prezentând ultimile coregrafii puse la punct special pentru serbările ultimei luni din an.

Le mulțumim că sunt alături de comunitate cu fiecare ocazie! 

Last modified: 17 martie 2022

Comments are closed.