decembrie 2018
comuna Bod
primul decembrie împreună…


 

Sărbătorile de iarnă la Bod, 2019

De data aceasta, povestea lui DECEMBRIE 2019, spre deosebire de decembrie 2018, ne-am dorit să fie mai simplă, mai personală, așa cum se întâmplă în mijlocul unor familii adevărate ce se reunesc cu drag de sărbători și împărtășesc unii celorlalți, câte ceva drag. În cazul bodenilor, un Decembrie ÎMPREUNĂ!

 

30 noiembrie 2019Târgul premergător Crăciunului

 
În deschiderea lunii Sărbătorilor de iarnă la Bod, a fost organizat Târgul Premergător Crăciunului. Astfel, pe 30 noiembrie, copiii Școlii Gimnaziale din Bod alături de cadrele didactice și alți bodeni au luat parte la prima ediție a acestui târg, ocazie cu care au experimentat satisfacția de a obține beneficii de pe urma muncii lor.

 

 

 


Desfășurarea evenimentelor lunii decembrie a fost prezentată încă din numărul din noiembrie al ziarului local, „Jurnal de Bod”:
 

 

Astfel, pe 1 decembrie 2019, bodenii alături de românii din întreaga țară, au început ziua cu momentul de comemorare al eroilor căzuți la datorie pentru apărarea pariei. S-au depus coroane la cele două monumente din Bod, din partea oficialităților comunei.

Bod Sat

Bod Colonie

Mai târziu, Spectacolul de „Colinde, Pricesne și Muzică clasică” organizat prin bunăvoința pr. Iulian David la biserica din Colonie, a fost un prilej de mare bucurie și încântare pentru cei prezenți. Spectacolul colindelor a fost deschis de către copiii de la corul claselor I-IV. Următorii pe „scenă” au fost cei de la Corul claselor V-VIII. Prezența „Cununei Bodului”, ca de fiecare dată, s-a făcut remarcată atât prin colinde cât și prin costume și interpretare :). Corul bisericii gazdă a reușit să surprindă auditoriul cu cântece și colinde foarte vechi,bizantine. O prezență aparte a fost și Alina Elena Iuga care a interpretat celor prezenți pricesne și cântece patriotice. La final, Grupul de pop-operă, Ad Libitum au reușit să bucure inimile tuturor copiilor mai mici dar și mai „mari” cu colinde și muzică clasică. După spectacol, s-au aprins luminițele din Bradul de Crăciun, iar bodenii s-au bucurat de un foc de artificii. Seara s-a încheiat în biserică, unde a fost oficiată Vecernia Sfântului Porfirie cu Priveghere cu ocazia împlinirii unui an de la sfințirea Bisericii „Înălțarea Domnului” din Bod Colonie.

19 decembrie 2018
Serbarea de Crăciun, corp B


Clasa 0:

Clasa I:

a II-a, a III-a, a IV-a:

Clasa a VI-a și a VII-a:

Colinde în limba franceză și engleză:

Clasa a VIII-a, Andreea și Larisa:

18 și 19 decembrie 2018
Ansamblul Cununa Bodului

Ansamblul Cununa Bodului

Nelipsiți de la orice manifestare sau eveniment local, Ansamblul Cununa Bodului condus de Luminița Maria Hurlup Prelipceanu au fost, ca de fiecare dată, la înâlțime, prezentând ultimile coregrafii puse la punct special pentru evenimentele finalului de an. Ținuta deosebită, munca și seriozitatea acestui ansamblu ne fac măndri că sunt bodeni și le mulțumim că sunt alături de comunitate cu fiecare ocazie!

Cu siguranță, aceste două seri vor rămâne în inimile tuturor bodenilor!
Crăciun fericit tuturor bodenilor!

–>

Last modified: 8 mai 2020

Comments are closed.