Evacuarea de urgență

25 februarie 2022

• ATENȚIE •

Evacuarea de urgență

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență „Țara Bărsei” al Județului Brașov desfășoară activități de informare în perioada 23  – 28 februarie 2022, pentru conștientizarea fiecărui brașovean cu privire la importanța pregătirii preventive pentru situații de urgență: alunecări de teren, inundații, fenomene meteo periculoase sau alte situații ce necesită părăsirea domiciliului în cel mai scurt timp.

În cazul în care autoritățile dispun evacuare de urgență a localității, respactați decizia de evacuare. Locuințele vă vor fi supravegheate de reprezentanții Jandarmeriei și Poliției.
Nu vă puneți viața în pericol refuzând să vă evacuați.

În situaţia evacuării localităţii,
RESPECTAŢI INDICAŢIILE AUTORITĂŢILOR !

Deplasaţi-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi; dacă aţi fost surprins de viitură, urcaţi-vă la etajele superioare ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare.

  • În cazul în care consideraţi că mai aveţi timp, mutaţi obiectele importante la etaje superioare.

  • – Întrerupeţi instalaţiile de alimentare cu apă, gaze şi energie electrică.

  • – Încuiaţi uşile casei şi protejaţi ferestrele pentru a nu fi distruse de vânturi puternice, de curenţii de apă sau de obiectele duse de curenţii de apă.

  • – Evacuaţi animalele şi bunurile de valoare în locuri de refugiu, stabilite de autorităţi.

  • – Când părăsiţi locuinţa, nu vă deplasaţi prin curenţi de apă: puteţi să vă pierdeţi echilibrul şi să vă puneţi viaţa în pericol. Nu vă deplasaţi cu autoturismul în zona inundată.

CETĂŢENI!
Sprijiniți autoritățile și forțele speciale de intervenție ale inspectoratelor pentru situații de urgență în acțiunile pe care le desfășoară pentru gestionarea situațiilor de urgență.

PUTEŢI AJUTA PRIN :

– Realizarea îndiguirilor ;

– Încărcarea sacilor cu nisip pentru diguri;

– Transportul materialelor utilizate pentru diguri şi consolidări;

– Punerea la dispoziţie a utilajelor, uneltelor şi autovehicolelor proprii.

INSPECTORATUL pentru SITUAȚII de URGENȚĂ
„Țara Bârsei”

Last modified: 14 martie 2022

Comments are closed.