De astăzi până pe 15 mai, vă puteți auto-recenza

14 martie 2022

• RECENSĂMÂNT 2022 •

- de astăzi, 14 martie, începe Recensământul Populației și Locuințelor în România, „om cu om, casă cu casă”

Auto-recenzarea se poate efectua pe durata a 2 luni, până pe 15 mai, iar cei ce se autorecenzează au dreptul legal la o zi liberă.

Bodenii pot efectua recenzarea online în două moduri: SINGURI sau ASISTAT.

SINGURI

3 lucruri necesare pentru auto-recenzare

a• conexiune la internet (trebuie să fie stabilă)
b• o adresă de e-mail (este suficientă o singură adresă de e-mail pe familie)
c• un telefon smart, tabletă sau PC

Cei ce vor efectua auto-recenzarea SINGURI, o pot face de pe echipamentul propriu (telefon smart, tabletă sau PC) .

ASISTAT

Cei ce vor efectua auto-recenzarea ASISTAT, vor folosi tabletele electronice puse la dispoziția recenzorilor Primăriei Bod.

Locațiile recenzorilor ARA în care cetățenii comunei pot fi ajutați și îndrumați sunt:

pentru Sat Bod la sediul primăriei str. Școlii nr. 139recenzor dna. Toma Roxana Ioana;

• pentru Colonia Bod – la sediul Școlii Generale corp B, str. Fabricii – recenzor dra. Luchian Miruna Ștefania. 

PROGRAM

Luni - Vineri: 16:00 - 20:00;

Sâmbătă, Duminică: 8:00 - 14:00;

Reamintim cele 3 etape Recensământului Populației și Locuințelor (RPL) :

• 1 februarie – 13 martie 2022:
Preluare date din surse administrative;

14 martie – 15 mai 2022:
Autorecenzare online (inclusiv cu asistență din partea unui recenzor pentru cei care vor avea nevoie);

• 16 mai – 17 iulie 2022:
Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri față în față, cu ajutorul tabletelor, pentru cei care, din diverse motive, nu au reușit să se autorecenzeze online.

Participarea la recensământ este o îndatorire cetățenească pe care o îndeplinim fiecare pentru comunitatea în care trăim, dar și obligatorie conform OUG nr. 19/2020 (art.42).

Refuzul furnizării datelor pentru recensământ poate fi sancționat cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei, 

Despre Autorecenzare

Autorecenzia nu este obligatorie, însă este una dintre cele două metode (alături de recenzarea prin interviu față în față) prin care se poate îndeplini obligația cetățenilor de a răspunde la recensământ. 
Astfel, prin completarea online nu mai este nevoie de vizita recenzorului programată în perioada 16 mai – 17 iulie 2022. 

Autorecenzia nu este obligatorie, însă este una dintre cele două metode (alături de recenzarea prin interviu față în față) prin care se poate îndeplini obligația cetățenilor de a răspunde la recensământ. 
Astfel, prin completarea online nu mai este nevoie de vizita recenzorului programată în perioada 16 mai – 17 iulie 2022. 
Nu uitați! 
Vă puteți autorecenza oricând în perioada 14 martie – 15 mai 2022 accesând www.recensamantromania.ro și apăsând butonul „Platformă autorecenzare”.

Despre Autorecenzare

Cum se obține accesul la chestionarul online

Pas 1: se accesează site-ul www.recensamantromania.ro, se apasă butonul portocaliu „Platformă autorecenzare” care va deschide pagina cu formularul de preînregistrare. 

Acesta trebuie completat prin înscrierea tuturor membrilor aceleiași gospodării care locuiesc la adresa respectivă. Se completează adresa reședinței obișnuite și CNP-urile și adresele de e-mail la care fiecare dorește să își primească link-ul către propriul chestionar de recensământ. Este suficientă o singură adresă de e-mail pentru toți membrii familiei. 

Pas 2: Se așteaptă câteva minute și apoi se verifică adresa de e-mail indicată în formularul de preînregistrare. Se citește mesajul transmis pe email și se apăsă pe link-ul ce conține „chestionar” marcat în culoare albastră, se completează chestionarul.

Pas 3: Fiecare intră pe link-ul primit prin e-mail și i se deschide propriul chestionar unde începe să completeze răspunsurile.

La finalizarea completării chestionarului (persoană) sau chestionarelor (capul gospodăriei va completat atât chestionar pentru locuință cât și pentru persoană), se va primi un cod în baza căruia persoana care se autorecenzează va beneficia de o zi liberă de la angajator, conform prevederilor legislative.

„persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecție a acestei metode”.

OUG nr. 19/2020

Avantajele Autorecenzării

 Răspunsuri exacte (fiind completate direct de fiecare dintre noi, se elimină în totalitate riscul de alterare din partea unui intermediar);
– Flexibilitate deplină (sistemul funcționează non-stop și poate fi accesat din diferite locații și de pe diferite tipuri de echipamente – tabletă, laptop, computer, telefon mobil de tip smartphone);
Grad sporit de confort și intimitate pentru fiecare dintre noi
– Protecția noastră și limitarea răspândirii SARS-Cov-2;
Eficientizarea și accelerarea activităților;
– Reducerea cheltuielilor logistice;
– O zi liberă plătită de către angajator.

Last modified: 14 martie 2022

Comments are closed.