CULTURĂ – Evenimentele anului 2019

23 ianuarie 2019

Sărbătorile Bodului

 

Programul evenimentelor anului 2019

 

Blumenfest

ziua: 12 mai, Bod Sat

Acest festival, ce odinioară era mândria comunității săsești din Brenndorf, a devenit un reper peste timp și pentru comunitatea actuală din Bod. Prețuind obiceiurile sașilor  păstrate și promovate cu sfințenie de sașii rămași în comună, în frunte cu Manfred Copony, reprezentant de seamă al acestei comunități.


De la an la an, și iată că s-a ajuns deja la a 3-a ediție, ne străduim să nu lăsăm primăvara să treacă fără să ne bucurăm din toată inima de culorile ei, ca o promisiune pentru un an bun ce, cu siguranță, urmează a se întâmpla.
Parade, juni, fete frumoase, copii veseli, spectacol și voie bună … într-un cuvânt bodeni optimiști și vremuri mai bune!
Anul acesta, Blumenfestul va fi organizat pe 12 mai, la o săptămână după Coborârea Junilor Brașovului ce va avea loc pe 5 mai.

 

Festivalul Plăcintelor

29 septembrie, Colonia Bod


Ne propunem ca începând cu 2019, în ultima săptămână din septembrie, să organizăm în Colonia Bod „Festivalul plăcintelor”. Tema acestui festival, după cum ne spune și numele, va oferi un minunat prilej gospodinelor din Bod, și nu numai, de a-și prezenta plăcintele după rețete consacrate moștenite, poate de la bunici, sau plăcinte reinventate după rețete cu secrete ce vor face, cu siguranță, deliciul celor prezenți.
Sperăm ca prima ediție a acestui festival de toamnă dedicat dulciurilor copilăriei noastre, plăcintele, să se transforme, ca și în cazul Blumenfestului, într-un obicei  local frumos, cu momente deosebite, menit să  îmbogățească viața comunității  bodene. Acest eveniment se va desfășura, în zona Parcului Central, unde anul trecut a fost organizat spectacolul de 1 Decembrie.

 

Ziua pensionarilor

perioada 1-6 octombrie, Căminul Cultural din Bod Sat


Aflată deja la a 3-a ediție, Ziua Pensionarilor va fi organizată în perioada 1-6 octombrie, la Căminul Cultural din Bod Sat. Anul acesta vom suplimenta numărul invitațiilor astfel încât toți pensionarii comunei Bod să se poată bucura împreună în această zi.

Aici, cu un click, poți revedea momente de la Ziua Pensionarilor din 2018.

 

1 Decembrie, ziua națională a României

1 decembrie, Colonia BodZiua Națională a României va fi săbătorită în Colonie, în același Parc Central din fața Bisericii „Înălțarea Domnului” ca și anul trecut, unde locul generos, spectacolul pe măsură și bodenii veniți de pretutindeni  vor fi parte a unei seri cu o atmosferă incendiară ce va mai suplini din lipsa gradelor din termometru.

 

Serbarea de Crăciun

1 decembrie, Colonia Bod


Dragi copii, pentru anul 2019, trebuie să fiți cuminți cel puțin până pe 9 și 10 decembrie când, este preconizat ca Moș Crăciun să ajungă la Bod,  la Căminul Cultural din Bod Sat. Însă, poate pentru un colind și o sorcovă spuse cu talent, precum cele de la frumoasa serbare din 2018,  Moșu’ va mai „uita” din buclucurile adunate în timpul anului.

Să avem un an 2019 mai bun, cu spor și sănătate, și să ne auzim cu bine la capătul lui!
Aici, cu un click, puteți revedea mai multe detalii din Serbarea de Crăciun din anul 2018.

Last modified: 8 mai 2020

Comments are closed.