FESTIVALUL PLĂCINTELOR – ediția I

22 septembrie 2019

• FESTIVALUL PLĂCINTELOR •

În 2019, Primăria Bod organizează prima ediție a „Festivalului Plăcintelor” în Colonia Bod, pe esplanada din fața bisericii. Acest festival de toamnă … „gustos” se dorește a fi inspirat din tradițiile gastronomice dulci ale zonei noastre.

Invitați speciali:
Diana Bucșa și Aurel Tămaș & band

Maestru de ceremonie:
Claudia Mirițescu

Festival  co-finanțat:
Consiliul Județean Brașov

Ideea organizării „Festivalului Plăcintelor”prins contur odată cu participarea peste așteptări a comunității locale și a vizitatorilor la „Festivalul Blumenfest”, organizat în Bod Sat. Acest fapt ne-a întărit convingerea că și Colonia poate fi gazda unui festival de toamnă care să se inspire din bogăția etnică a comunei noastre și să adune, pentru o zi, atât tradițiile locale gastronomice dulci cât și pe cele culturale, cu alte cuvinte un… Festival al Renașterii Tradițiilor Specifice Comunității locale.

Primii la scenă au fost „Jucăușii de pe Someș”,  un ansamblu de dansuri de la Cluj, aflat sub îndrumarea maeștrilor coregrafi Corina Cristuțiu și Daniel Rusu. 

A urmat „Cununa Bodului” o prezență deosebită pe scenă, aducând bucurie și mândrie tuturor bodenilor prezenți la festival.

Le mulțumim lor și coordonatoarei ansamblului, doamna Luminița Hurlup Prelipceanu și a coregrafului Lorenzo Hurlup că sunt alături de noi la toate evenimentele  :).

Chiar dacă s-a aflat la prima sa ediție „Festivalul Plăcintelor” a avut parte și de un concurs „Plăcinta Bodului” câștigat de Tania Șerban

Primul recital a fost susținut de Diana Bucșa & band Capul de afiș a fost onorat de Aurel Tămaș și bandul care a început spectacolul cu o interpretare excepțională a Rapsodiei Române. Repertoriul bogat și interpretarea de excepție a mult-îndrăgitului artist au adus momente de neuitat pentru toți cei prezenți încheind o seară specială pentru toți bodenii.

Precizând că în unele aspecte se putea mai bine, per ansamblu experiența a fost deosebită iar concluzia este că acest festival va continua.

Last modified: 20 iulie 2023

Comments are closed.