Despre alergiile AMBROZIEI

21 iulie 2021

• DE SEZON •

Despre alergiile provocate de AMBROZIE

Cum apare alergia?

Alergiile la polen sunt cauzate de expunerea la polenul de ambrozie pe parcursul mai multor ani (3-4 ani), astfel ca simptomele de rinită alergică apar la copii cu vârsta de cel puțin 4-5 ani. Există și cazuri când vârsta de aparție a simptomelor a coborât sub 1 an.

Ambrozia produce o cantitate mare de polen, iar acesta conține 11 fragmente patologice extrem de alergizante. 

Având în vedere acest fapt, în luna august, înainte de invazia polenului de ambrozie, este recomandat ca persoanele alergice la polen să înceapă tratamentul recomandat de medicul alergolog, prevenind astfel agravarea bolii.

Cercetări

În România, cercetătorii de la Centrul OncoGen – Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului al Spitalului Județean Timișoara au reușit să cloneze o parte din cei 11 alergeni majori din ambrozie. Studiile efectuate împreună cu o altă echipă de  la Universitatea din Viena fac parte din proiectul Inspire susținut din fonduri europene. 

Aceste cercetări au ca scop descifrarea mecanismului ce provoacă această alergie și pregătirea unui tratament de imunizare ce ar putea fi  eficient în cazul mai multor tipuri de alergii.

Surse

•https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/alergia-la-ambrozie-simptome-si-tratament
•https://www.medichub.ro/stiri/premiera-nationala-primele-trei-alergene-din-ambrozie-clonate-la-timisoara-id-1075-cmsid-2

 

Last modified: 21 iulie 2021

Comments are closed.