Sărbătorile primăverii, 2023

20 martie 2023

• DRAGOBETE & MĂRȚIȘOR •

„ Începem primăvara împreună! ”

Pe 24 februarie, la Căminul Cultural din Bod Sat, Primăria Bod și Clubul Seniorilor au invitat toți seniorii să petreacă împreună sărbătorile primăverii cu frumoasele tradiții românești de Dragobete, Mărțișor și cea a portului popular românesc.

Invitați speciali:
formația Cromatic

Maestru de ceremonie:
Ștefan Hulpoi 

Bunicii nu s-au lăsat așteptați. Ba chiar putem spune că au început primăvara împreună mai devreme, venind în număr mare de la început.

Bodul are costume populare prețioase

Încă de la intrare, aleșii locali au întâmpinat invitatele, cu mărțișoare pregătite din timp de organizatori.

Și de această dată, Primăvara a scos la lumină cele mai frumoase costume populare purtate, cu mândrie, de o mare parte dintre bodeni. Sperăm ca acest fapt să devină o frumoasă tradiție care să inspire și generațiile tinere.

În sala pregătită de sărbătoare, peste 250 de invitați au ascultat  cuvintele de bun-venit 

rostite de domnul Ștefan Hulpoi, președintele Clubului Seniorilor din Bod, și preoții Ion Petrescu și Iulian David, care au binecuvântat bucatele și au binedispus pe cei prezenți cu câteva snoave bine-primite.

Tombola Dragobeților pentru 20 de norocoși

Nu s-a pierdut vremea prea mult la mese, invitatele ieșind repede la dans, încurajate fiind și de atmosfera antrenantă susținută de cântecele formației Cromatic. Domnii au fost și ei la înălțime, ceea ce, ca niciodată, a făcut ca ringul de dans să fie animat fără întrerupere.

Tombola Dragobeților a fost mica surpriză pregătită de organizatori, în care 20 dintre invitați au avut norocul unor frumoase surprize.

Selfiuri, mărturii pentru nepoți

Și de această dată, în telefoane, au rămas ca amintire pozele făcute lângă afișul de eveniment, ca să ia aminte și nepoții cum se petrece la bal.


Meniul cu specific de post, licorile suficiente și pentru toate gusturile, muzica și voia bună a invitaților au fost, laolaltă, cheia unei petrecerii reușite într-o frumoasă zi cu miros de primăvară… la Bod.

SURSE:

„Jurnal de Bod” nr. 24

 

Last modified: 18 martie 2024

Comments are closed.